חופשה בפריז

עיר האורות? מעוז הרומנטיקה? בירת הקולינריה העולמית? הכל נכון כשמדובר בפריז. העיר המרגשת, העוצמתית והיפהפייה השוכנת משתי גדותיו של נהר הסיין, מגישה בילוי מעניין וללא הפסקה, שקשה לדעת ממנו שובע. פריז נהנית מהצטיינות במגוון רחב מאוד של תחומי חיים ברמה בינלאומית וביניהם אמנות, אופנה, היסטוריה, קולינריה, מוזיקה, קולנוע, פילוסופיה והיד עוד נטויה. הפיתוח והקדמה של העיר מתקיימים לצד חיים מקומיים שלווים ופסטורליים. שטחי העיר חולשים על 20 רובעים שונים המספקים צבע, סגנון ורעיונות ייחודיים לכל אחד מהם. הכיכרות, חנויות הבוטיק, המסעדות, הפארקים, הקתדרלות, הבתים בסמטאות הקטנות ובתי הקפה האלגנטיים הופכים את פריז ליעד נוצץ ונחשק, שכל המטיילים נושאים אליו את עיניהם. אתם מוזמנים להתרפק על האווירה הרומנטית, המעונבת, הקלילה והחופשית שמגישה בירת צרפת ולגלות (בצדק) שאתם מתמכרים אליה עוד הרבה לפני הנחיתה.

מלונות בפריז

כיאה לבירה עשירה ואמידה, פריז מציעה מגוון חדרי אירוח ברמה גבוהה, אך במחירים יקרים בהשוואה לערים צרפתיות אחרות. מלונות העיר אף יקרים גם בהשוואה לערים נוספות באירופה. המחירים אף עולים בפעימה נוספת החל מחודש מאי ועד סוף אוקטובר (למעט אוגוסט שבו מתקיימת ירידה במחיר דווקא). ועם זאת תוכלו למצוא בה את כל סוגי הלינה האפשריים – החל מאכסניות באירוח בסיסי ועד מלונות יוקרה מפוארים, הכל בתמורה מלאה לכל מטבע ששולם. 

בחירת המלון בפריז חשובה, משום שהיא תהפוך את החופשה להצלחה או לאסון: בחירה במלון מרוחק מידי מהמרכז, אירוח בקומה גבוהה ללא מעלית נוחה (או ללא מעלית כלל) וגם חדר לא ממוזג (בפריז לא נהוג להפעיל מיזוג אוויר בחודשי הקיץ ותמצאו לכך הרחבה גם בהמשך) עלולים לפגוע באיכות החופשה שלכם. לכן תוכלו למקד את בחירת המלון באחד הפרמטרים הבאים:

המיקום: מחירי המלונות ברובעים המרכזיים ביותר בפריז (1-7) הם גם היקרים ביותר. טווח מחירי האמצע שמור למלונות ברובעים 8-17. ואילו המחירים הזולים ביותר משתייכים לרובעים הפריפריאליים יותר 18-20. הרובע הפופולרי ביותר ללינה הוא רובע המארה (רובעים 3+4) ואחריו ברשימה תמצאו את הרובעים 5 (הרובע הלטיני), רובע 6 (סן ז'רמן) והרובע ה-9. 

רמת הכוכבים: באופן קצת מפתיע, רמת המלון הכי מבוקשת בפריז היא 3 כוכבים ולא 4 כפי שמתקיים ברוב בירות אירופה. מלונות אלה מציעים אירוח מוצלח ואיכותי וכמובן במחירים נמוכים יותר ולכן אל תפסלו אותם על הסף. 

התפוסה: כמות אורחי המלון משתנה בהתאם לחודשי השנה, אך מלון שמרגיש שהתפוסה שלו לא תתמלא בימים הקרובים עשוי להוריד מחירים ולהחיל מבצעים טובים. חפשו אותם. 

באופן כללי, ניתן להעריך את מלונות 2 הכוכבים בעלות של 70-120 אירו לזוג ללילה, מלונות 3 כוכבים ב-120-180 אירו ללילה, מלונות 4 כוכבים ב-180-350 אירו ומלונות 5 כוכבים בפריז החל מ-350 אירו ועד כל מחיר אפשרי כמעט.

מלונות מומלצים בפריז

⭐⭐⭐
7.44
מפנק ביחס למחיר
⭐⭐⭐
Excellent hotel for two travelers Shuttle service from/to the airport Participating in the 'Environmentally Friendly Tourism' program with a 3-star rating in the 15th arrondissement – Wazirar / Neckar area, located 0.4 km from the Loma swimming pool. Price range: $119 – $256 per night.
7.44
מפנק ביחס למחיר
⭐⭐⭐
A 3-star hotel in the Montparnasse area / 14th arrondissement – Observatory / Montparnasse, located 0.4 km from the Montparnasse Cemetery. Price range: $107 – $221 per night.
7.44
מפנק ביחס למחיר

מסעדות בפריז

צרפת היא מעצמה קולינרית יוצאת דופן, שעקרונות הבישול הייחודיים שלה חצו כבר לפני מאות שנים את גבולות המדינה. בפריז באופן מיוחד מתקיימת תעשייה קולינרית רחבת היקף הנשענת הן על המטבח הצרפתי המסורתי והן על אוכל עדכני ממטבחים נוספים ברחבי העולם. האוכל הצרפתי מבוסס על חומרי גלם טריים ומקומיים ומתבלט במוצרים ייחודיים כמו כבד אווז, כמהין, רגלי צפרדע, ארנבת וגבינות ייחודיות. פריז עצמה מתמחה בשימוש ברטבים, הצירים והמליות שפותחו במטבח הצרפתי ומתרגמת אותם למנות עדכניות, אופנתיות ועסיסיות שניתן לטעום במגוון עצום של בתי אוכל בעיר. 

פריז מתהדרת ביותר מ-13 אלף מסעדות ובתי קפה. בחישוב מהיר, מדובר בבית אוכל או דוכן מזון בכל פינת רחוב בעיר וכדי לבקר בכולם, יידרשו לכם לכל הפחות כמאתיים שנים! הוורסטיליות המעולה של האוכל בפריז, המגוון הרחב ומיטב המוחות הקולינריים הפעילים כאן יאפשרו לכם ליהנות מכל העולמות: לחטוף צהריים מהיר בבראסרי מעוצב, לשבת לארוחת ערב רומנטית בביסטרו, לקנח בדוכן פטיסרי, לטעום ממוצרי השוק הרבים והיד עוד נטויה. 

העיר ערוכה לסיורי אוכל רחבים ככל יכולתכם. למעשה, תוכלו להגיע אליה במסגרת סיורי אוכל רשמיים ואפילו לבקר בה כדי לנהל את שלכם ולא להפסיק לטעום מכל העולמות. מה שבטוח הוא שלא תרגישו לבד: אנשים מכל העולם מגיעים כדי לטעום את פריז ולחוות את התרבות הקולינרית המפורסמת וחלקם אפילו מגיעים לכאן רק למטרה זו בלבד. 

למרות האיכות הגבוהה שתוגש לכם במסעדה הפריזאית הטיפוסית, פועלות לא מעט "מסעדות תיירים" המגישות מזון פשטני ובמחירים יקרים. כדי לוודא שאתם במסעדה טובה באמת, הימנעו מכניסה למסעדות שהמלצרים שלהן עומדים בכניסה ומזמינים סועדים להיכנס, בדקו אם התפריט בצרפתית או שהוא מתורגם בלבד, שהמסעדה מלאה אבל לא מתפוצצת מתור בכניסה (מה שמעיד על מקום טרנדי ולא בהכרח טעים בצורה יוצאת דופן) ושבמקום סועדים מקומיים (אנשי עסקים שקל לזהות, למשל). זכרו שהתחרות בקרב המסעדות היא קשה ולכן השפים נאבקים עליכם כסועדים וכסועדים חוזרים. לכן ברוב המסעדות ינהל שף מנוסה יותר את סרוויס הצהריים שיכלול יותר אוכלוסייה מקומית עם פוטנציאל "חוזר" ושף מנוסה פחות בסרוויס הערב. זו הסיבה שאם אתם מתנסים במקום עם טעמים או מנות ייחודיים, עדיף להגיע אליהם דווקא בצהריים. טיפ נוסף שנוכל לתת לכם, הוא לבדוק את כמות הדגים המופיעה בתפריט: מבחר גדול מעיד על טריות, על שימוש בחומרי גלם ממספר שווקים מקומיים ויציאה מאזורי הנוחות ברמת היצירתיות בטעמים ובהגשה. 

 

אטרקציות בפריז

מגדל אייפל

המגדל המרשים והאיקוני שאנו מכירים מספק מראה מרשים ובלתי נשכח במציאות. קורות הברזל ומיליוני הברגים שניתן לראות מקרוב מעבירים תחושה אחרת, יוצאת דופן וכמובן כזו שבשום אופן אסור לוותר עליה. לקומה הראשונה והשניה ניתן לעלות רגלית (או במעלית), כאשר בקומה הראשונה (57 מטר מהקרקע) תהלכו על משטח זכוכית שקוף שיהפוך את החוויה לעוצמתית יותר. בכל קומה ישנם אזורי ישיבה מול נוף פריזאי מרשים. כדאי מאוד לתפוס את המגדל בשקיעה ולצפות במחזה הייחודי של אורות העיר הנדלקים והתאורה הנוצצת על האייפל עצמו. 

שעות פתיחה: 9:30-23:45 למעליות, 9:30-18:30 למדרגות. בין התאריכים 13.6-31.8 מתארכות שעות הסגירה ל-00:00 ו-00:45 בהתאמה. 

עלות הכניסה: 25.50 אירו – הגעה לקומה העליונה במעלית. למגיעים לקומה השניה במדרגות: 10.20. 

 

שאנז אליזה ושער הניצחון

סמל העיר המרשים סולל את דרככם אל תוך שדרה תוססת, צבעונית ומלאה בפנאי ודברים לעשות. מלאי של מסעדות, בתי קפה, חנויות ואולמות תצוגה המשקפים את האליטה הפריזאית ועוד. שער הניצחון מחכה לכם בסוף השדרה, בכיכר שארל דה-גול המפורסמת שממנה תוכלו להמשיך ל-12 שדרות גדולות נוספות. כדאי לעלות לקומת התצפית ולהשקיף על הנוף האורבני הייחודי. 

שעות פתיחת התצפית: 10:00-22:30.

עלות הכניסה: 12 אירו. 

 

קדתרלת נוטרדם

אחד המונומנטים המרגשים והמפורסמים ביותר בפריז, הוא הקדתרלה המרשימה שלמרבה הצער הוכתה בשריפה גדולה בחודש אפריל 2019 וחלקים ממנה עדיין משתקמים לאיטם. ולמרות זאת, לא נס ליחם של הפאר, הארכיטקטורה החכמה והיופי האמנותי של החלונות הייחודיים, מבנה הפעמון הענק והמפתחים המרשימים. את דמויות המפלצות המקשטות את הגג ומשקיפות על העיר תוכלו לראות לאחר טיפוס בלא פחות מ-387 מדרגות וליהנות מחברתן כפי שעשה זאת קווזימודו. 

מוזיאון הלובר – מהי חשיבותו של הלובר לתרבות המודרנית מאחת ועד "צופן דה-וינצ'י", המונה ליזה או הקליפ המפורסם של הזמרת ביונסה? אוצרות האמנות הגדולים והנחשקים ביותר בעולם נמצאים ממש כאן, במבנה שהיה לארמון בעברו וחולש על למעלה מ-60 אלף מ"ר. אלפי יצירות האמנות הנמצאות כאן מופיעות לאורך כל מסדרונות המוזיאון הרחבים וביניהן גם מספר תערוכות מתחלפות. כדי לטייל ביעילות, תוכלו להשתמש במפה המחולקת בכניסה ולבחור באחד המסלולים המוצעים שלה. 

שעות פתיחה: ימי רביעי ושישי: 09:00-21:45.

ימי חמישי ושבת-שני: 09:00-18:00 

עלות כניסה: 20 אירו למבוגר (מעל 18). ניתן לקנות כרטיסים באתר מראש ולחסוך את העמידה בתור. 

 

מרכז פומפידו  (Centre Pompidou)

למרות שפריז עומדת בחזית הקדמה העולמית בכל תחום אפשרי, הבנייה של רחובותיה ובנייניה היא בכל זאת וותיקה בהרבה וחושפת את החיים של "פריז הקלאסית" ככל שמתרחקים מהאתרים התיירותיים. זה בדיוק מה שהופך את בניין פומפידו לכל כך מיוחד: עתידני במובן העשור שבו הוקם (שנות ה-70) ובעיצוב תעשייתי מתקדם, החושף את שלד הפלדה מבעד לפאנלי זכוכית עצומים. המרכז משמש למופעים רבים, תיאטראות רחוב, תערוכות וגלריות מיוחדות בשלל ענפי האמנות ועוד המון. הכניסה עצמה למרכז בחינם, אך לתערוכות ייתכן ותצטרכו לשלם. כדאי מאוד לעלות לקומה החמישית (אל דאגה, קיימת מעלית ואפילו מדרגות נעות) ולתצפת על העיר. אגב, הרחבה הפתוחה וגדושת המזרקות היא המקום המפורסם שבו נוהגים התושבים להתאסף בקיץ ולהשתזף. 

שעות פתיחה: 11:00-21:00 (נסגר לכניסת מבקרים בשעה 20:00). 

בימי שלישי ובאחד למאי סגור.

 

גני לוקסמבורג

זהו הפארק השני בגודלו בפריז, השוכן ברובע השישי על גדת נהר הסיין ונחשב לאחד המקומות הנעימים למנוחה, פעילויות ופיקניקים בחיק הטבע. לאורך הפארק קיימים מזרקות, פסלים, שטחי גינון מיוחדים, מגרשי ספורט, רכיבה על סוסי פוני, מופעים לילדים בסופי השבוע, בתי קפה ועוד.

 

רובע המארה

קחו לכם חצי יום לשיטוטים ורגיעה באחד המוקדים הפריזאים המעניינים ביותר. בית ויקטור הוגו, כיכר דה ווז' ימי הביניימית, בית הכנסת העתיק, מוזיאון הקסמים ומגוון עצום של חנויות קטנות, צבעוניות ומתוקות המקשטות את העיניים ומשמחות את הלב. כאן בנוסף נמצא החלק היהודי שמציע מגוון חנויות, קונדיטוריות ומסעדות תבשילים קטנות וכמובן כשרות. 

 

רובע סן ז'רמן והרובע הלטיני

הרובע החמישי והשישי הצמודים זה לזה, מספקים בילוי מעולה לכל תקופה בשנה ולכל שעה ביום. הרובע הלטיני (הרובע החמישי) מכיל את אוניברסיטת הסורבון המפורסמת ולכן מתקיימים בו חיים סטודנטיאליים תוססים שאפשר לתפוס דרך מועדוני הג'אז, חנויות הספרים, התקליטים והקומיקס, אוכל הרחוב ועוד. משם אפשר להמשיך לסן ז'רמן, הרובע השישי האלגנטי והמיוחד, שמשמש כמקום חשוב שבו התגוררו מספר הוגי דעות ופילוסופיים מפורסמים כמו סימון דה-בובואר. גם כאן בולטת סצנת הג'אז אך לצידה מתקיים מקום מוצלח ביותר לשופינג ותמצאו כאן את אחת מחנויות הכלבו הראשונות בעולם (לה בון מרשה). 

 

מונמארטר

על פסגת הבזיליקה סקרה-קאר, נמצא "הר הקדושים המעונים" שיפגיש אתכם עם פריז של פעם. טחנות רוח עתיקות, מועדון הלילה המפורסם מולאן רוז', ביתו של הצייר ואן גוך, מוזיאון האירוטיקה וכמובן בית הקברות המפורסם שבו קבורים כמה וכמה אמנים מפורסמים. לא להחמיץ! 

 

ארמון וגני ורסאי

מתחם ורסאי אמנם לא נמצא בתוך פריז עצמה ומצריך יציאה ממנה, הממחישה היטב את הניתוק שחוותה שכבת האצולה המלכותית שהתגוררה כאן מתושבי פריז העניים. מה שבסופו של דבר, הביא למהפכה הצרפתית. הארמון הוא מאסט סטופ שאסור לוותר עליו בשום אופן! הוא נשמר בקנאות ובקפדנות מאז שסיים לשרת כארמון המלוכה הרשמי במאה ה-18 וכולל מספר אזורים, כל אחד מהם שוכן בשטח נפרד ועצום ממדים: הארמון המרכזי, ארמונות הטריאנון, אחוזת מארי אנטואנט והגנים המהפנטים. בפנים תוכלו לצפות באורח החיים הבזבזני והעשיר שניהלה הממלכה: אולם האופרה הפרטי, חדרי השינה המפוארים (בריהוט המקורי) ועוד.

 

אטרקציות לילדים בפריז

למרות שהיא העיר האולטימטיבית לאוהבים, בפריז נמצאות גם שפע אטרקציות מלהיבות לילדים. מיורודיסני דרך יער בולון ועד שלל המוזיאונים הייחודיים, הנה מספר דברים שאפשר לעשות כאן עם הילדים:

פארקים מומלצים

פריז מציעה שפע גדול למדי של פארקים טובים, ירוקים ומטופחים מאוד. אפשר ליהנות בהם מפינות חמד מתוקות לפיקניקים, מבריכות להשטת סירות, מזרקות, פוני לרכיבה, תאטרון בובות, אגמי ברווזים וברבורים, מגרשי משחקים ועוד המון. מעבר לגני לוקסמבורג שכבר הזכרנו קודם, ניתן לטייל גם ביער בולון המציע שייט, השכרת אופניים, נסיעה ברכבת לילדים ועוד. פארק פלורל (בתוך יער ונסן) מציע מגוון נדיר וצבעוני של פרחים וצמחים. 

 

דיסנילנד פריז

כמובן המקום האולטימטיבי לילדים וילדים בנשמתם. המתקנים, הדמויות, ארמון דיסני ושלל ההרפתקאות יעבירו גם ימים שלמים של חוויה בתוך מתחם השעשועים המפורסם.

 

פארק אסטריקס

הפארק השוכן במרחק נסיעה קצר מהעיר (35 ק"מ) אמנם מעט קטן יותר מהיורודיסני אך מעולה לא פחות ממנו. הבונוס: הוא זול יותר והתורים בו עמוסים פחות. שפע מתקנים לכל הגילאים והנאה מוצלחת. 

 

אוטובוס התיירים

ככל עיר תיירותית בעולם המכבדת את עצמה, גם לפריז ישנו אוטובוס עם קומה עליונה פתוחה העוצר בתחנות ובאטרקציות מרכזיות וניתן לרדת ולעלות אליו ככל שמתחשק. רכישת הכרטיס תאפשר לכם להשתמש בקו למשך יום שלם ולרדת באתרים המוכרים והטובים כמו בית האופרה, מוזיאון הלובר, הקתדרלה, סן ז'רמן, שער הניצחון ושאנז אליזה, האייפל, האינווליד, מונטמארטר, כיכר הבסטיליה, כיכר קונקורד ועוד המון.

 

מוזיאונים מומלצים

בתוך מוזיאון הלובר, כדאי להגיע לאגף המצרי העתיק שבו מוצגים ספינקסים בשלל גדלים, סרקופגים עתיקים ועוד אלפי פריטים מהתרבות המצרית העתיקה. אגף נוסף מתייחס למסופוטומיה ששכנה באזור הים התיכון ובה פסלים, שערים ודגמי מבנים עתיקים. מוזיאונים נבחרים נוספים הם מוזיאון הקסמים המרהיב, מוזיאון הצבא שבו תפגשו פריטים, מיצגים וחפצים מהעת העתיקה וברוח האבירים, מוזיאון פומפידו המקיים סדנאות לכל המשפחה המועברות באנגלית פשוטה, מוזיאון השעווה הנהדר, מוזיאון רודן המציע שלל שבילים ופסלים וביניהם "האדם החושב" המפורסם, לה ווילט – קריית המדעים שבה תמצאו מתקני שעשועים ומוזיאון מדע, בתי קולנוע בתלת מימד ומרחבי דשא עצומים. 

 

האקווריום של פריז

ממוקם די קרוב למגדל אייפל ומציע יותר מ-60 אקווריומי ענק ובהם שפע עצום ומרהיב של דגים ויצורי ים.

 

הקטקומבות

פעילות שתתאים לילדים גדולים ולמתבגרים בעיקר, אבל כמובן תלויה בילדים עצמם וביכולתם ליהנות מהחוויה ההיסטורית שנמצאת מתחת לאדמה. זהו אתר קבורה ארוך ומפותל שהוקם מתחת לרחובות העיר במאה ה-18 ובעומק של 20 מטרים. ההליכה נפתחת בירידה במדרגות וממשיכה דרך מנהרה שקירותיה ועמודיה עשויים גולגלות ועצמות שסודרו בסימטריה מרשימה ואף מאיימת. 

ועוד כמה טיפים לטיול בפריז עם הילדים: האתרים המרכזיים הומים מאוד ויש לדאוג שהילדים נשארים צמודים אליכם בכל רגע. רוב המקומות אינם נוחים למעבר לעגלות ולכן עדיף להשתמש במנשא. באתרים רבים הכניסה לילדים היא ללא עלות (במוזיאונים בעיקר, עד גיל 17) ולעתים היא תהיה במחיר מוזל. כך גם לגבי רכישת כרטיסי פריז-פאס. ניתן למצוא גם כרטיסים משפחתיים בחלק גדול מהאטרקציות. מבחינת התניידות, מומלץ בחום להשתמש בעיקר במטרו: העלייה עד גיל 4 היא בחינם ועד גיל 11 במחיר מוזל. ניתן לרכוש כרטיסיות לכמה נסיעות במחיר מאוד משתלם. המטרו כמובן יקח אתכם לכל האתרים התיירותיים וללא פקקים. משפחות שמגיעות לכריסמס יזכו לראות עיר מקושטת ומהפנטת עם עצי אשוח ועצמים מנצנצים בכל פינה. דעו גם שב"גלרי לאפייט" ובכלבו פרנטומפ הופכים את חלונות הראווה למיצגים חשמליים זזים ומרשימים. מניחים מולם גם מדרגות ובמות קטנות כך שהילדים יוכלו לראות היטב את כל חלונות הראווה וליהנות מהם.

 

השכרת רכב בפריז

באופן כללי, פריז כלל לא מומלצת לנהיגה. תנועת הרכבים בעיר עמוסה ומשוגעת, רוב שעות היום פקוקות וקיימת מצוקת חניה קשה. בנוסף, בשנים האחרונות מבצעת פריז מאמצים רבים לעצור את זיהום האוויר ומסייגת את כניסת הרכבים לעיר (לרבות איסור על נסיעה מידי יום ראשון, הראשון לכל חודש). לשם כך תצטרכו לחנות את רכבכם בחניונים ציבוריים ולהמשיך בנסיעה בתחבורה הציבורית. חשוב לציין שהתחבורה הפריזאית נוחה, מתקדמת ומשתלמת במיוחד והרבה יותר כדאית מבחינת ההתניידות בתוך העיר, כולל בהגעה ובחזרה משדה התעופה. 

אם תרצו בכל זאת להשכיר רכב כדי לטייל גם למקומות חיצוניים לעיר כמו יורודיסני או ארמונות ורסאי, השכירו במועד סמוך ככל האפשר ולא לכל התקופה. אם אתם מתכננים להחזיר את הרכב בסיום בתוך פריז, היערכו לכמה שעות נסיעה מהפרוורים לתוך העיר. גם איחור של חצי שעה יגרור קנס של השכרת יום נוסף ובתעריף יקר ביותר. חשוב גם שתדעו שמחירי ההשכרה מזנקים בחגים ובסופי שבוע. הימנעו מהשכרה בימים אלה אם ניתן. 

מבחינת חוקי התנועה בפריז ובכלל, חשוב להכיר כמה דברים משמעותיים וחשובים: 

  • המהירות המוגבלת בכל קטע כביש, יורדת ב-10-20 קמ"ש על פי החוק בזמן ירידת משקעים. כך לדוגמה, נהיגה בכבישי אגרה במהירות של עד 130 קמ"ש, תופחת ל-110 קמ"ש לכל היותר בזמן של מבול. לתשומת לבכם.
  • בכל רגע, מאיישות כ-150 ניידות משטרתיות סמויות את פריז ומצוידות במצלמות מהירות. אם הייתה לכם חריגה של כמה קמ"שים, הצרפתים יגלו סבלנות. אבל אם החריגה היא גבוהה מ-140 קמ"ש הנהג ייקנס ואף עלול להיעצר.
  • בצרפת ישנו חוק המחייב נשיאה ברכב של מכשיר נישוף לבדיקת רמת האלכוהול בדם. אין עונשים לנהגים ללא המכשיר בדרך כלל, אך עדיף להימנע מסיכונים ולרכוש מכשיר פשוט (יש גם חד פעמיים) בכל סופר או חניון. הימנעו לחלוטין משתייה ונהיגה, משום שכמות האלכוהול המותרת היא קטנה בהרבה מזו שבישראל.
  • שימו לב שאתם חונים רק בחניונים מסודרים ובמקומות מתאימים לכך בוודאות. חניה בשטח פרטי או ששמור למוניות יביאו לגרירה או סנדול הרכב. כמו כן אסור לחנות מול ברזים לכיבוי אש ובמפרצי חניה בלילה. אם הונח לכם כרטיס קנס papillon על הרכב ולא דאגתם להזיז אותו כעבור שעה, תקבלו כרטיס קנס נוסף. אם יעברו שעתייים נוספות, הרכב ייגרר או יסונדל.

 

טיסות לפריז

בקו ישראל-פריז ניתן למצוא עשרות טיסות שבועיות (למעלה מ-3 טיסות שונות מידי יום) ובמחירים אטרקטיביים לאורך כל השנה. בשורת הלואו קוסט גרמה בשנים האחרונות לשיפור משמעותי במחירי הטיסות וכיום ניתן למצוא מגוון רחב של טיסות לואו קוסט וטיסות סדירות במחירים משתלמים, דרך חברות תעופה רבות ובזמינות גבוהה ביותר. מומלץ לבצע השוואת מחירים דרך האתרים השונים ברשת ולתכנן את העדפות הטיסה שלכם על פי ארוחות, כבודה, זמני נחיתה והמראה כך שיתאימו לתקציב שברשותכם. 

בסמוך לעיר קיימים שני שדות תעופה מרכזיים: שדה התעופה שארל דה גול (Charles-de-Gaulle) המרוחק כ-27 ק"מ מהעיר ושדה התעופה אורלי (Orly) המרוחק כ-14 ק"מ מהעיר. 

משארל דה גול ניתן לצאת לפריז ברכבת ה-RER (קו B) שמאספת מטרמינלים 2+3. הנוחתים בטרמינל 1 יוכלו להשתמש בשאטל חינמי עד התחנה (נסיעה של 5 דקות מטרמינל 1, או של 20 דקות מטרמינל G2). הרכבת היא בעלות של כמעט 10 אירו למבוגר והכרטיס יפה גם לנסיעת המשך בתוך העיר במטרו. הקו הוא חוצה פריז מצפון לדרום וחולף על פני תחנות מרכזיות, שיאפשרו לכם להחליף רכבת עד ליעד הרצוי. התדירות גבוהה. אופציות נוספות הן שימוש באוטובוס הישיר (נסיעה של כשעה עד לתחנת האופרה) מהשדה, או אוטובוס מספר 350 (נסיעה של כשעה ועשרים) הזול יותר, או מונית בעלות ממוצעת של 45 אירו עד מרכז פריז. 

מאורלי ניתן לצאת באוטובוס עד לתחנת הרכבת RER (קו B) או לתחנת המטרו (קווים 4 ו-6) בעלות נסיעה של 7.70 אירו. משך הנסיעה כחצי שעה וההגעה הסופית היא ישירות לתחנת רכבת מרכזית בדרום העיר. אופציה נוספת היא מטרו בעלות של 12.05 אירו עד לתחנת Antony של ה-RER קו B. עוד אפשרות היא הטראם (במספר T7) האורך כ-45 דקות ובעלות של 3.40 אירו. תדירותו גבוהה מאוד (כמעט כל 10 דקות). בנוסף ניתן להשתמש במונית בעלות ממוצעת של 45 אירו עד מרכז פריז.

 

מתי הכי כדאי לטוס לפריז?

שאלת מועד הביקור בפריז עשויה להשתנות על פי ההעדפה האישית של כל אחד ואחת מכם. הנה כמה נקודות שיעזרו לכם להחליט לגבי מועד הטיסה הנכון לכם:

פריז בחורף: החורף הפריזאי (והצרפתי בכלל) קר מאוד ונמצא סביב אפס מעלות. לכן עליכם לתכנן בחכמה את הטיול ולהבין האם תהיו מסוגלים להתמודד עם טיול רגלי ושיטוט חופשי במקומות הפתוחים. מובן שתרוויחו מחירים נמוכים משמעותית מבחינת הטיסות והלינה, אך זכרו שימי העונה בצרפת הם קצרים במיוחד: שעות האור בחורף מועטות במיוחד והזריחה בחודשים דצמבר-ינואר מתרחשת רק אחרי 8:30 בבוקר. השקיעה מתרחשת כבר סביב השעה 17:00. ולכן תכננו בהתאם את הטיול: מקומות סגורים כמו חנויות, כולבואים ומוזיאונים לאחר השקיעה ואת הטיולים החיצוניים כמו למשל הרובעים המיוחדים, גני ורסאי, הפארקים ושאנז אליזה לשמור לשעות האור. 

פריז בקיץ: הטמפרטורות לעונה החמה עומדות על 15-30 מעלות, מה שנחשב לנוח מאוד מבחינת הטיולים. יחד עם זאת חשוב לזכור שמרבית בתי העסק לא ממוזגים וקשה למצוא מפלט מהחום בימים שרביים, שכוללים הליכה מרובה. כמו כן העיר צפופה ועמוסה, התורים ארוכים מאוד ועדיף לקנות כרטיסים מראש לאיפה שרק אפשר. זכרו גם שזהו זמן החופשה השנתי של המקומיים ורבים מהם יוצאים מהעיר, מה שעלול לגרום לחלק מבתי העסק להיות סגורים. מבחינת מיזוג המלונות, ייתכן שתצטרכו להוסיף כסף על הפעלת מיזוג האוויר בחדר שלכם. 

פריז בעונות המעבר: מטבע הדברים נחשבות לעונות הטיולים הנוחות ביותר. זכרו שבעונות הסתיו והאביב עדיין קר במקומות הפתוחים והגבוהים (למשל על האייפל, במרפסת הסקרה-קאר, תצפית שער הניצחון וכד') ולכן הביאו ביגוד מתאים.